Коалицията Продължаваме промяната -  се регистрира за предстоящия вот. Но трябва

...
Коалицията Продължаваме промяната -  се регистрира за предстоящия вот. Но трябва
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев : ГЕРБ бламират съдебната реформа

Коалицията " Продължаваме промяната - " "  се записва за предстоящия вот. Но би трябвало ли президентът  да свика Народното събрание изключително болести правосъдната промяна?

" Сигурно всички народни представители имат някаква виновност, само че това предложение е задоволително, въпреки че ние още в първия ден вкарахме този механизъм в работата на Народното събрание. го неодобряваха от самото начало, в този момент тези артистични осъществявания да се свика изключително съвещание, ние сме отворени към това ", каза Ивайло Мирчев от " " в студиото на " Денят ON AIR ".

Той добави, че неодобряват и правосъдната промяна.

" Факт е, че е позор извън да ни показват по този метод, защото България е рекордьор по хора, вкарани в листата " Магнитски ". Това е синхрон с всичко това, което " " е правила във времето и акцентите, които ние сме поставяли - по какъв начин да си оправим страната, като първото, което да създадем, е конституционна промяна и да си реформираме правосъдната система ", допълни Мирчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му са саботирали всичко това.

" Изслушваме основния прокурор в комисия, идват няколко депутата от, стартират да викат, обикалят по масите, пробвайки се да саботират самото съвещание на комисията. Така основният прокурор не може да бъде изслушан, с общителното подпомагане на депутатите от. Ние нямаме наказан нито един министър за последните 20 години ", акцентира политическият представител.

И е безапелационен, че ще бъде позор за всички, в случай че има " Магнитски 3 " и " Магнитски 4 ".

" Това ще значи единствено едно - че ние не сме си свършили работата да приемем съответните промени в законите, с които правосъдната система да ни работи. За момента индикациите са такива, че основните показани партии в листата " Магнитски " са, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Румъния си има две държавни управления в пандиза, има наказани кметове, ние нямаме нищо сходно ", напомни Мирчев.

Според него това, с което сме помогнали на Украйна като първа част, е толкоз непретенциозно, че чак е неловко.

" Можеше да създадем по този начин, че да модернизираме българската войска. Ако ние дадем на Украйна избрани системи за противовъздушна защита, можем да получим американски системи, с които да ги заместим в България. Но българската страна не е откликнала на това предложение. Президентът дължи отговор, не става дума кой от коя партия. Днес не може да намерите нито един водач от Демократична България, който да поддържа президента Радев ", добави той.

А задачата за тях си остава първото място на идните избори на 2 април: " Не можем да оставим тази страна да продължава да се движи в това безвремие, ние би трябвало да влезем в Еврозоната, би трябвало да влезем в Шенген. Няма да обслужваме ползите на Русия и Путин. "

" Имаме съществени забележки към президента, че той не следва националния интерес сега. Не е въпросът той да приказва кой схваща от военно дело и кой не, въпросът е кой мисли за България и кой разрешава на персоналните си убеждения да работят против националния интерес. Действията на президента пречат на модернизацията на армията, ние ще се борим до дъно ", разяснява още Ивайло Мирчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР